Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Helicobacter pylori, un bacteri molt emprenyador.

L’Helicobacter pylori és un bacteri que infecta la mucosa estomacal. Se sap que moltes úlceres i algunes gastritis són degudes a infeccions per aquest bacteri. Són moltes les persones que han estat infectades o que sobreviuen sense saber que tenen aquest bacteri en el seu estómac. A més moltes d’aquestes mateixes persones no desenvolupen cap tipus de símptomes com gastritis o úlceres estomacals. Aquest bacteri viu exclusivament en l’estómac humà, sent l’únic organisme conegut que pot subsistir en un ambient tan extremadament àcid.

Se sap que aproximadament la meitat de la població mundial està infectada amb Helicobacter pylori. Aquest tipus de bacteri només es desenvolupa en els intestins i en general ja es contrau en la infància. Les condicions higièniques tenen molt a veure amb la infecció d’aquest bacteri, de fet en països on les condicions higièniques són insalubres tenen una proporció d’infecció molt més alta.

Perquè l’Helicobacter pylori desenvolupi símptomes patològics ha de coincidir amb altres factors. Els factors que incrementen el risc d’una úlcera a causa d’Helicobacter pylori són:

1.- Resposta immunitària anormal a l’estómac.
2.- Certs hàbits de l’estil de vida, com prendre cafè, fumar i el consum d’alcohol.

Símptomes, en el cas de tenir l’Helicobacter pylori:

.- Dolor abdominal.
.- Eructes i regurgitació.
.- Distensió i sensació de plenitud.
.- Dispèpsia o indigestió.
.- Sentir molta gana d’1 a 3 hores després de dinar.
.- Nàusees lleus (que es poden alleujar al vomitar).

Causes de la infecció per Helicobacter pylori:

La infecció per aquest bacteri pot ser per motius diversos:

.- Excrements-boca. Si després de defecar no ens rentem les mans. És la causa d’infecció més freqüent
.- Per aigua contaminada.
.- El contacte amb animals.

Tractament convencionals de l’Helicobacter pylori:

.- Antibiòtics i inhibidors de secreció gàstrica. Es desaconsella l’ús de l’àcid acetilsalicílic (aspirina) per la seva acidesa.

Tractament natural per combatre l’Helicobacter pylori amb la dieta:

Com que aquest tipus de bacteris sobreviuen en un medi molt àcid, el regular el pH intern és la clau per combatre aquest tipus de paràsits patògens.

Com hem dit, normalment el tractament convencional és a base d’antibiòtics. Encara que en alguns casos fins i tot es fan resistents a aquests i no és fàcil d’eradicar-los. Per tant, si volem un tractament natural és indispensable el regular el pH sanguini. De manera que la depuració orgànica a base d’amanides i fruites fresques ecològiques es en què predominen els aliments alcalins hauria de ser la base de la nostra alimentació. És millor evitar els aliments àcids que acidifiquen l’organisme i són propensos a facilitar la reproducció d’aquest tipus de bacteris. Entre aquests hi ha les carns i els hidrats de carboni refinats i tots els sucres. També és fonamental combinar correctament els aliments per a no produir fermentacions pútrides que produeixin dispèpsies o flatulències.

Com que s’ha d’evitar l’acidesa estomacal és molt eficaç el prendre regularment i sobretot abans de l’àpat principal un liquat a base de patata crua , api i pastanaga per la seva propietat alcalinitzant i riquesa en potassi.

També s’ha de prendre regularment aigua amb una mica d’argila dissolta entre àpats per alcalinitzar i absorbir elements tòxics de la mucosa estomacal.

Els purés o cremes suaus són molt beneficiosos: purés de carbassó o carbassa, ceba, porros i patata.

Evitar el cafè, alcohol, begudes gasoses i aliments que produeixin gasos.

Com sempre el menjar pausat en un ambient agradable amb una bona mastegació i insalivació permet millorar les digestions.

Tractament natural per l’Helicobacter pylori amb Plantes medicinals:

Entre les que combaten l’acidesa i protegeixen la mucosa estomacal hi ha el: Plantatge, Malví, Camamilla, Regalèssia, Hipèric, Tamarindo, Menta (no prendre si es fa homeopatia), i Gingebre.

Tractament natural per l’Helicobacter pylori amb Hidroteràpia:

Compresa abdominal: S’aplica sobretot el ventre (de costelles a engonals) una tovallola o llençol mullat i espremut d’aigua freda. Es cobreix amb tela o llana o tovallola en forma de faixa per subjectar i es manté com a mínim una hora.
Indicacions: úlcera d’estómac, espasmes intestinals, meteorisme, trastorns de les vies biliars, inflamació crònica de la vesícula biliar, trastorns durant el període menstrual.

Tractament natural per l’Helicobacter pylori amb Homeopatia:

Antimonium crudum, Argentum nitricum, Nux vomica i Kali Bichromicum. Es pot demanar que fens acin una combinació d’aquests productes tots a la 30 CH o prendre’ls individualment.

Tractament natural per l’Helicobacter pylori amb Homotoxicologia:

Hi ha productes molt útils que es poden tenir en compte com: Gastricumeel (comprimits), Mucosa compositum (ampolles). Aquests productes han demostrat ser molt beneficiosos per combatre l’acidesa i enfortir la mucosa estomacal.

Tractament natural per a la úlceres digestives amb Complements nutricionals:

.- Cúrcuma: Beneficia la integritat gàstrica, augmenta la mucina, constituent principal de la mucositat de l’estómac. Protegeix contra úlceres induïdes per l’estrès, l’alcohol, etc. Efecte carminatiu, anti-espasmòdic. Augmenta la producció dels enzims pancreàtics i de gastrina i secretina.

.- Zinc: Augmenta la producció de mucílag, donant més protecció contra les úlceres pèptiques i regenerant els teixits afectats. Es recomana l’ús de zinc en forma de citrat.

.- L-Glutamina: Efecte regenerador sobre el tracte digestiu, sobretot quan hi ha un problema de hiper-permeabilitat intestinal, el que condueix a al·lèrgies alimentàries i una constant alliberament d’histamina. La histamina estimula l’alliberament de sucs gàstrics.

.- Antocianidines: Redueix els nivells d’histamina en els sucs gàstrics. Exerceix un efecte anti-úlcera. Efecte protector i regenerador de la paret intestinal.

.- Antibiòtics naturals: Hi ha aliments que serveixen com a antibiòtics naturals entre aquests destaquem: All, ceba, equinàcea, gingebre, farigola, romaní, menta (inhibeix l’homeopatia), i el pròpolis. A més hi ha un producte que actua com a antibiòtic natural nomenat Citrobiòtic, està fet d’extracte de llavors d’aranja (pomelo) i a la funció d’antibiòtic perfectament.

1 comentari per a

Helicobacter pylori, un bacteri molt emprenyador.

  • M.Teresa |

    Molt interessant. Gràcies

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web