Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Preparar els pits per la lactància.

Preparació per l’alletament durant l’embaràs. El període d’alletament no es pot improvisar. La quantitat i la qualitat de la llet després del part depèn del bon estat de salut de la mare. Els consells higiènics que es recomanen durant l’embaràs, no només persegueixen el tenir un part fàcil i sense riscos, sinó també tenir un bon alletament.

0

És molt important que la mare estigui ben informada sobre l’art de donar de mamar, així com de les solucions als possibles problemes que se li puguin presentar al respecte. Dos mesos abans del naixement, la mare ha d’anar ja preparant els seus pits i mugrons, de la següent manera:

1.- Perquè no se’t ressequin els mugrons: no te’ls rentis amb sabó. Usa només aigua, el més pura possible. Per hidratar i suavitzar, pots untar-los amb oli d’ametlles dolces (de venda en dietètiques) o amb oli verge d’oliva, menys a la punta.

2.- Perquè els teus mugrons s’endureixin i siguin menys sensibles: una vegada al dia, després de aixecar-te, frega’ls suaument amb una tovallola neta, o bé colpeja’ls de dalt a baix, amb la vora dels dits. Pot ajudar també el fet de portar els pits sense sostenidor, de tant en tant, permetent així la ventilació dels mugrons i fregament amb el vestit (que, si pot ser, sigui de fibra no sintètica). Si això no us és còmode, pots provar de portar sostenidor d’alletament amb les tapadores obertes (aquests sostenidors tenen la funció de subjectar els pits deixant lliures els mugrons per donar de mamar).

1

3.- Perquè el nen pugui mamar amb facilitat: prendre el mugró amb el polze i l’índex, i … a) estirar i girar-lo entre els teus dits, durant un parell de minuts, b) estirar i mantenir estirat per uns segons (fins que es presenti una lleugera molèstia). Tots aquests exercicis no han de ser mai dolorosos. En finalitzar, aplica’t oli, sempre d’oliva o d’ametlles dolces, menys a la punta.

4.- Massatge dels pits (dues vegades al dia), perquè quan donis de mamar, baixi millor la llet (estimula la circulació i evita les obstruccions):
a) amb les dues mans, envolta la base del pit i estreny-lo suaument deu vegades;
b) repeteix aquest massatge, acostant les mans cap al mugró, altres deu vegades;
c) recolza  les puntes dels dits, als costats de la base del pit i llisca cap al mugró;
d) recolza la part lateral de les mans, a dalt i a sota de la base del pit, i llisca cap al mugró. Es pot untar el pit amb oli per facilitar el massatge. Si abans s’extreu el calostre, també facilitarà el massatge.

2

5.- Durant les dues últimes setmanes, extreure una mica de calostre, per obrir els conductes de la llet, el que facilitarà les primeres mamades i evitaràs obstruccions amb la pujada de la llet. Així sabràs ja com treure’t la llet, quan se’t s’omplin massa els pits:
a) suporta el pit amb la mà esquerra. Amb la dreta estreny-lo cap a dins.
b) repeteix el moviment amb els dits, recolzats en diferents llocs.No passa res si no ho aconsegueixes la primera vegada. Amb el temps aconseguiràs fer sortir com a mínim algunes gotes.

6.- Utilitza un bon sostenidor durant l’embaràs. Que no sigui ajustat i que sigui còmode. Que sigui si pot ser de cotó blanc. Renta’l amb sabó suau i esbandeix-lo bé. Evita absolutament el lleixiu cap el final de l’embaràs, Procura’t dos bons sostenidors d’alletament, per nodrir el teu nadó amb tota comoditat. Tria’ls una mica grans, ja que el volum dels teus pits augmentarà amb la pujada de la llet.

3

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web