Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Les ulleres de sol de baix cost són perilloses.

El 93 per cent de les ulleres adquirides en mercats i parades ambulants poden ser perjudicials per a la salut al incomplir la normativa de qualitat europea ‘A-1836’ sobre la protecció dels ulls i els filtres de radiació en les ulleres de sol, segons afirma l’estudi ‘Qualitat Òptica de Ulleres i Filtres de Protecció Solar comercialitzats en establiments no sanitaris realitzat per l’equip de Superconmutación i Neuro-Robótica.

L’objectiu de la investigació, que ha generat més de 2.750 dades i és aplicable a tot Espanya segons els seus autors, ha estat conèixer la qualitat òptica dels “succedanis d’ulleres de sol”, comercialitzats en establiments no sanitaris amb la intenció de contribuir a la millora de la Salut Pública i col·laborar en la medicina preventiva mitjançant la cura i atenció de la Salut Visual dels espanyols, van explicar.

L’estudi s’ha centrat en mesures i càlculs sobre potència òptica de les lents i factor de transmissió de les lents, ja que els usuaris no poden comprovar si aquests són els adequats. “L’ús d’elements amb aparença d’ulleres de sol pot ser perjudicials per a la visió i és un greu assumpte de Salut Pública”, va dir la directora de l’estudi. “És el moment de prendre mesures que corregeixin aquesta inconcebible situació ja que més de 20 milions de succedanis d’ulleres de sol es venen a Espanya, cada any, en establiment no sanitaris”, va asseverar.

En aquest sentit, els resultats han demostrat que el 25 per cent de les ulleres adquirides en establiments no sanitaris no protegeixen de la radiació solar, un 93 per cent són perjudicials per a la visió, un 45 per cent provoca visió defectuosa, un 26 per cent no poden ser utilitzades per a la conducció i un 57 per cent provoca desviacions oculars indegudes i sotmet a l’ull a un maltractament que pot generar “importants patologies”.

Per evitar aquests trastorns, la doctora Celia Sánchez Ramos va explicar que “hi ha tres aspectes bàsics als quals hem de prestar atenció: la compra s’ha de fer en establiments sanitaris, l’elecció de les ulleres ha d’atendre a l’ús de les mateixes i han de ser adaptades a la percepció visual de cada persona”. Així per exemple, per a la conducció es recomana el gris i lents que transmetin almenys el 8 per cent de la llum visible o per navegar la protecció ha de ser més elevada que a la platja o a la ciutat, a causa del reflex del sol sobre el aigua.

Així doncs aneu amb compte d’on i quines ulleres us compreu, ja que avui aquest estri s’ha banalitzat molt i en realitat ens pot ocasionar problemes oculars molt greus que haurem de pal·liar amb patiment i costos econòmics importants. Com moltes vegades passa: “Lo barato costa car”.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web