Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Mapa secret dels 63 pobles d’Espanya on s’experimenten nous cultius transgènics.

L’associació ecologista Amigos de la Tierra ha fet pública recentment la localització exacta dels camps on s’ha demanat experimentar amb cultius transgènics a Espanya el 2010, unes dades fins ara secretes.

Són en total més de cent parcel·les repartides en 63 municipis on multinacionals com Monsanto, Syngenta, Bayer o Pioneer tenen planejat fer experiments amb blat de moro, remolatxa i cotó transgènic per veure què tal funcionen. Amics de la Terra considera que els agricultors, veïns i ajuntaments tenen dret a conèixer la seva localització exacta, encara que resulti impossible poder protegir-se de una contaminació genètica i invisible cada vegada més generalitzada.

Deien que anaven a respectar els espais protegits, però era mentida. Diversos experiments de Monsanto amb blats de moro transgènics es troben a la Reserva de la Biosfera de la Manxa Humida, a Daimiel, mentre que Syngenta pretén provar fortuna amb remolatxa transgènica en una ZEPA (Zona Especial de Protecció d’Aus) de Castella i Lleó.

Segons l’associació ecologista, Espanya acull el 42% de tots els experiments amb transgènics a l’aire lliure realitzats a la Unió Europea en els darrers anys. Dit d’una altra manera, el nostre país s’ha convertit en el camp de proves favorit de les multinacionals.

Fins ara la localització dels camps experimentals amb transgènics era confidencial. Però una recent sentència del Tribunal Europeu de Justícia ha emparat el dret a que aquesta informació estigui a disposició pública.

En aquest link pots veure un llistat i un mapa dels municipis en els que s’ha demanat experimentar, el transgènic que es vol conrear i les dades per localitzar-los (província, municipi, polígon i parcel·la). Si vols situar la parcel·la exacta en un mapa, només has d’introduir aquestes dades en el programa d’identificació de parcel·les agrícoles del Ministeri ( SIGPAC )

Important: El Ministeri facilita les parcel·les propostes inicialment per les empreses, però adverteix que després solen triar-ne només algunes. Per tant, el que es recull en aquest mapa són les previstes, no les finalment utilitzades.

A més d’aquests assajos experimentals, Espanya segueix conreant 76.000 hectàrees del blat de moro transgènic MON 810 de forma comercial, sense que tinguem possibilitat de saber on es conreen ni on acaben. altre motiu més perquè no m’agradin els transgènics. Quantes més en fan falta per posar fi a aquesta irresponsabilitat?

Font: VIda Sana.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web