Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


El fetus ve de natges, ajuda’l a girar-se.

1

Una tècnica de la medicina xinesa tradicional, variant de l’acupuntura com és la moxibustió o moxi-teràpia, pot ajudar el nadó a girar-se i col·locar-se cap per vall per el part, si ve de natges.

Alguns experts asseguren que una variant de l’acupuntura, la moxibustió, pot ser d’ajuda quan el nadó ve de natges i no s’aconsegueix que es giri i es col·loqui amb el cap encarat amb l’orifici de la vagina per al part.

Aquesta antiga disciplina, com l’acupuntura, es basa en l’estimulació d’uns punts específics en el nostre cos.

Aquests punts es troben situats en una sèrie de canals (meridians) a través dels quals es distribueix l’energia vital que alimenta els òrgans i permet el seu correcte funcionament.

Alguns especialistes aconsellen aquest tractament per ajudar al fetus a situar-se en la posició correcta abans del part. Aquesta tècnica curativa es centra en l’estimulació dels nervis del peu de la mare. Mitjançant la calor procedent d’un petit con o cigar de moxa (compostos d’artemisa o de carbó vegetal) s’estimula un punt concret en el dit petit del peu de la mare. Aquest punt (V67) és l’últim del meridià de la bufeta urinària i concretament està localitzat en l’angle extern de l’ungla del dit més petit del peu.

Amb la mare vestida amb roba molt lleugera, en posició semi-asseguda (estirada al llit amb l’esquena repenjada en la capçalera sobre coixins i les cames mig arronsades amb un coixí sota els genolls), es tractar de moxar (donar escalfor) al punt V67 acostant el puro de moxa de manera alternativa (com un picoteig, fins que senti escalfor i evidentment no cremi, o sigui acostant i retirant successivament) durant 15 o 20 minuts per peu dues vegades al dia. Aquest procediment s’ha d’aturar una vegada el fetus es gira. És evident que aquest tractament l’ha de fer una altre persona a la mare, docs si ho vulgues fer-so ella mateixa no tindria l’abdomen relaxat per donar espai al fetus per girar-se.

L’estímul produït al escalfar el peu matern es trasllada fins a la medul·la espinal al llarg dels nervis sensitius i, des d’aquí, estimula l’úter a causa d’un reflex especial.

El tractament té una durada d’uns 30 minuts i es realitza a les 32-35 setmanes de gestació. Normalment, una sola sessió és suficient perquè el fetus aconsegueixi donar-se la volta. No obstant això, si no s’aconsegueix el resultat desitjat, el tractament pot repetir-se 3 o 4 vegades a intervals de 2 o 3 dies.

Normalment, el nadó es gira i es col·loca en la posició correcta en la primera o segona sessió. Les estimulacions es poden practicar durant uns deu dies. Si no s’aconsegueix a les primeres vegades cal perseverar. Cal tenir en compte que el percentatge d’èxit normalment és alt però pot ser que no s’aconsegueixi.

Aquestes manipulacions sempre s’han de fer amb supervisió facultativa!!!


Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web