Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Fer ulleres.

Les ulleres es presenten per molts motius, entre ells dormir malament, alimentar-se de manera incorrecta, etc. Per solucionar aquest problema hi ha diversos tractaments, tant naturals com cosmètics, que aconsegueixen excel.lents resultats. Tant homes com dones tenen bosses sota els seus ulls, i intenten com poden eliminar-les, per això aquí dono uns quants consells.

Per què apareixen les ulleres?

Les ulleres tenen diversos orígens. En la majoria dels casos, són provocades per venes sota la pell al voltant dels ulls. Aquesta pell és en extrem delicada, és molt més prima que la de la resta del cos, i per això les venes són visibles. A mesura que passen els anys aquesta pell es fa malbé i es torna encara més fina i feble. Això provoca que les venetes i capil·lars es tornin més perceptibles. La situació es pot agreujar si les venes es congestionen per al·lèrgies o malalties com l’asma. Una altra condició que produeix ulleres és la pigmentació de la pell.

Moltes persones, tant dones com homes, pateixen d’ulleres fins i tot quan no estan desvetllats o esgotats. En diversos casos, els gens o els propis hàbits fan que les persones semblin cansades, amb la mirada opaca. Llavors, per poder tractar les ulleres és important entendre què les causa. El cansament, fumar, els canvis hormonals, les al·lèrgies i els problemes genètics, són alguns dels factors que generen les ulleres.

Per la seva permanència, se les pot dividir en transitòries o provocades. Aquestes últimes són conseqüència del cansament, el dormir malament, l’estrès físic o emocional, fins i tot de la mala alimentació. Les ulleres es presenten en cada persona d’un color diferent, el que depèn del tipus de pell. En els qui tenen pell fosca, que s’han exposat massa al sol o que manifesten canvis hormonals, les ulleres solen ser de color marró. En les persones amb pell color mate les ulleres es presenten verdoses, i en les pells més blanques es manifesten amb un color violaci.

Com es pot solucionar aquest problema

Abans que res és convenient, per evitar les ulleres, portar una dieta saludable, dormir bé (els naturòpates recomanen una mitjana de 7 o 8 hores de son per a adults), evitar aliments salats, utilitzar protector solar, ingerir abundant aigua, no fumar, ni ingerir alcohol o cafeïna.

És bo saber que hi ha moltes solucions comunes per a tractar les ulleres. aquestes es poden atenuar amb tractaments o dissimular amb maquillatge. A nivell cosmètic, convé utilitzar, tant al matí com a la nit, una crema hidratant específica per al contorn dels ulls. Això ajudarà a descongestionar i cuidar l’àrea. També, una bona solució és fer servir correctors. Per aplicar-los de manera correcta es comença per netejar bé la pell amb una crema hidratant. Després, posar el corrector mitjançant suaus copets, sense estirar la pell, i difuminar amb una esponja en direcció de fora cap endins. Aquest producte es pot utilitzar sol, o per sobre i per sota de la base de maquillatge, però tenint cura sempre que es fongui amb la pell.

Segons els especialistes en cosmetologia, les dones de pell blanca han d’utilitzar un corrector en to clar. Per a les que tenen pell clara i cabell negre se’ls recomana utilitzar un color natural o beix. A les pèl-roges i de cara rosada, els hi va bé utilitzar la gamma de roses. Les de pell morena han d’usar un to beix daurat i les molt morenes, un bronze natural.

Més tractaments casolans

Un altre dels tractaments casolans és l’ús de les bossetes de te fred als ulls per reduir les ulleres (si aquestes són produïdes per al·lèrgies òbviament aquest pas no funciona). La camamilla és un dels elements naturals més eficaços per combatre la inflamació. Una tassa de te d’aquest producte pot ajudar després d’una llarga nit o, fins i tot, després de plorar. La camamilla també es pot usar en compreses, mullant dos cotons amb te fred i posant-los en els ulls durant deu o quinze minuts. Gairebé tots els fabricants de cosmètics tenen productes especials per a les ulleres i, en general, alguns dels ingredients naturals que aquests fan servir són la camamilla, la calèndula i la àrnica.

No confondre amb les borses

Cal tenir en compte que una cosa són les ulleres tal com he explicat i altre cosa són les borses sota els ulls. Generalment aquest tipus d’inflors a les parpelles inferiors són símptoma de problemes de funcionament als ronyons.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web