Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Tres suplements naturals per als efectes secundaris de la quimioteràpia.

Qimio 01

La quimioteràpia és una combinació de potents medicaments utilitzats per tractar diversos tipus de càncers. A causa de la seva capacitat per matar les cèl·lules canceroses ràpidament, s’utilitza com a mètode de tractament estàndard per als tumors més malignes.

Quimio 02

No obstant això, la quimioteràpia també causa un nombre d’efectes secundaris, com la pèrdua del cabell, nàusea, diarrea, fatiga i debilita el sistema immunològic. Mentre alguns dels símptomes són inevitables, altres com nàusees i debilitat poden alleujar-se amb suplements naturals.

Cúrcuma

La cúrcuma és una espècia que s’utilitza molt a l’Índia i és la que dóna el seu color daurat al curri. S’utilitza també en la medicina ayurvèdica per al tractament de l’artritis i altres condicions inflamatòries. També ha estat estudiada extensament com a tractament adjunt a la quimioteràpia. Científics a Luxemburg i Alemanya, que estaven investigant els efectes potencials de quimio-preventiva de l’herba descriuen el seu principal component químic, curcumina, com antitumoral, antioxidant i antiinflamatori. La curcumina no només va ajudar a alleujar alguns dels efectes secundaris de la quimioteràpia, si no que també va ser capaç de reduir el creixement de les cèl·lules canceroses. Es troba en forma de càpsules i tintura. No obstant això, és important consultar un naturòpata abans d’utilitzar la cúrcuma per a propòsits medicinals.

Gingebre

El gingebre s’utilitza per tractar el malestar estomacal, nàusees i diarrea. És una altra espècie culinària comú que també té propietats medicinals. Segons la Guia d’herbes remeieres del College de salut Natural de Clayton, l’herba és, naturalment, antiinflamatòria i antioxidant. Encara que s’usa principalment per tractar el malestar estomacal i indigestió, també es pot utilitzar per tractar els símptomes de la grip, nàusees, mals de cap/migranya i úlceres estomacals. Ajuda a netejar els intestins sense molestar als saludables bacteris gastrointestinals. La famosa clínica Mayo diu que encara que es barregen els resultats d’estudis científics a favor i en contra, molts informen sobre el benefici de l’ús de gingebre per lluitar contra les nàusees i diarrea associada amb la quimioteràpia, i a més els resultats satisfactoris així ho avalen. El gingebre es pot in-fusionar fàcilment en te calent utilitzant l’arrel de gingebre fresca o seca.

Alfals

La Guia d’herbes remeieres del Clayton College descriu l’alfals com una “herba restaurativa” que pot ajudar a construir el cos per als malalts amb càncer. S’utilitza com un netejador de tot el cos i per tractar una varietat de condicions, incloent l’anèmia, artritis, diabetis, fatiga i úlceres. Es recomana especialment per a aquells que pateixen emaciació (aprimament patològic) en malalties com el VIH, la tuberculosi, així com en el càncer. Perquè l’alfals és naturalment alt en ferro i ajuda a generar i regenerar la sang, pot ser eficaç en la lluita contra l’anèmia i la fatiga associats amb la quimioteràpia. També es considera prou segur com per al seu ús per les dones embarassades.

Quimio 03

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web