Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Candidiasi i lactància.

La infecció dels mugrons per Candida és poc comú, però afecta sobretot en el moment més inadequat: durant el període de lactància. Li agrada la foscor, l’escalfor i la humitat, per tant la càndida s’estableix perfectament en els mugrons tapats amb els sostenidors, per tant amb un terreny tebi, i mullats per la secreció de llet.

Si tens símptomes com:

.- Picor, dolor, cremor, mugrons anormalment vermells.

.- Després d’un període de lactància sense problemes, comences a a sentir un dolor agut al mugrons just després d’alletar.

.- Després d’un període de lactància amb normalitat, sense dolor, els seus mugrons es nafren (llaguen).

.- Els remeis usuals per al dolor en els mugrons no són efectius.

.- Acabes de patir un tractament amb antibiòtics o has tingut algun altre símptoma de Candides.

.- El nadó té infeccions orals per càndida (muguet) o la dermatitis del bolquer.

Si tens alguns d’aquests símptomes (o els vols evitar) prova alguns dels remeis naturals senzills per la infecció per Candida del mugró:

.- Dóna-li al teu sostenidor i pits un bany de sol. La càndida odia la llum del sol, per això és beneficiós exposar els mugrons al sol durant diversos minuts diverses vegades al dia. Això evitarà que la càndida s’instal·li o, si ja hi és present el matarà.

.- La càndida estima la humitat, de manera que s’asseca a l’aire els mugrons després de cada àpat o després de rentar-te.

.- Evita el revestiment de plàstic dels protectors mamaris durant massa rato. Irriten la pell i la llet embussa el filtrat, creant humitat que és l’ambient preferit de la Candida.

.- Torna a col·locar protectors de lactància nous després de cada alimentació.

.- Utilitza sostenidors de cotó 100%, igual que en el cas de la roba interior de cotó la infecció vaginal per llevats remet.

.- Renta la teva roba interior cada dia en aigua molt calenta. L’alta temperatura mata els llevats.

.- Si utilitzes extractor de llet, bull les peces de la bomba de llet que entren en contacte amb els teus pits. Les has de bullir almenys 5 minuts cada vegada.

.- En el cas de que el nadó tingui muguet, també s’ha de tractar doncs si no, va re-infectant els mugrons. En aquest cas fer bullir durant 15 minuts totes les coses que estiguin en contacte amb la seva boca, i a més pots netejar les taques blanques amb una solució preparada amb una culleradeta de te de bicarbonat de sodi dissolta en 250 cc d’aigua, o amb gotetes de solucions antimicòtiques (nistatina) que et receptarà el pediatre.

Informació d’última hora facilitada per albA lactancia materna: http://albalactanciamaterna.org/lactancia/-candidiasis-de-pezones

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web