Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Nova normativa europea per als aliments per a celíacs.

Entra en vigor la normativa europea sobre composició i etiquetatge de productes alimentaris per a celíacs. Entre altres mesures, estableix dos tipus de denominació de venda per a aquests articles.

El passat 1 de gener va entrar en vigor a la Unió Europea (UE) el Reglament (CE) N º 41/2009 sobre composició i etiquetatge de productes alimentaris per a persones amb intolerància al gluten. L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) explica que, tot i que el reglament de la Comissió Europea (CE) es va publicar el 21 de gener de 2009 al Diari Oficial de la UE, preveia un ampli període transitori per permetre als operadors econòmics adaptar el seu procés de producció i les seves etiquetes a les noves disposicions.

Així doncs Brussel·les ha aprovat una nova reglamentació sobre l’etiquetatge i composició dels aliments per a celíacs, establint els límits perquè un aliment pugui ser etiquetat com a “apte per a celíacs” i ser consumit sense risc per les persones amb intolerància al gluten , un grup molt nombrós de consumidors, que es calcula al voltant de 450.000 persones a Espanya, encara que molts d’ells no estan diagnosticats.

Es tracta, per tant, d’un problema de salut pública que mereixia l’atenció de les autoritats sanitàries espanyoles i europees. Aquesta nova normativa considera a més els diferents graus d’intolerància al gluten, establint dues categories: aliments sense gluten (amb menys de 20 mil·ligrams per quilo), i amb molt baix contingut en gluten (menys de 100 mil·ligrams per quilo).

Aquest nou etiquetatge afecta també productes no dietètics, és a dir, no destinats exclusivament a la població celíaca, que només podran indicar en l’etiquetatge “sense gluten” si no sobrepassen els 20 mil·ligrams per quilo, de manera que la cistella de la compra dels celíacs s’abarateix considerablement al poder incloure aliments no destinats exclusivament a ells, coneixent en tot moment la seva composició. Un gran avenç, per descomptat.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web