Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Els perills de la llet i els seus derivats.

CLICA SOBRE LA IMATGE I ANIRÀS AL CONTINGUT

2 comentaris per a

Els perills de la llet i els seus derivats.

 • Mireia Mata |

  Àngel, en el cas dels nens, aconselles prescindir de la llet de vaca i passar a la de soja? També cal deixat els iogurts?
  Gràcies!!!

 • Angel Perera |

  Mireia,
  Depèn de l’edat, de fet la natura quan acabem la creixença ja ens fa perdre l’enzim que serveix per digerir la llet -la lactasa-. Per tant, en teoria, de llet animal ja no n’hauríem de prendre.
  Parlem de llet tal qual, el que entenem per beure llet cap adult hauria de beure’n. Si per qualsevol motiu es vol prendre llet animal, molt millor de cabra o ovella, a nivell de carga proteínica són més semblants a nosaltres.
  Altre cosa són els fermentats -iogurt, formatge, kèfir, ….- aquests en el procés de fermentació ja sofreixen una pre-digestió. Per tant la bio-disponibilitat és mol més bona i són des del punt de vista naturista més acceptables.
  Si els nens són molt petits i es vol utilitzar liquats vegetals tipus soja, s’ha d’utilitzar llet maternitzada que en el mercat n’hi ha. No obstant no oblidem que la millor llet que hi pot haver per a un nen/a és la materna.
  Com a comentari dir que el caci de la llet és un tòpic, no en porta pas massa i menys si és química afegida per el fabricant doncs el cos la detecta com a cosa rara i senzillament l’orinem. Si es busca calci amb una bio-disponibilitat important s’ha d’anar a parara les llavors de sèsam i a les algues.
  Si tens algun dubte, ja saps.
  Salut i una abraçada molt forta.
  Àngel

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web