Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Mioma uterí.

El mioma és un creixement anormal de cèl·lules a l’úter, se’l coneix també com leiomiomes o fibromes, la seva localització és variada i poden estar a la superfície o a l’interior de l’úter, o en ambdós llocs. La mida d’aquests tumors és molt variada, es troben des d’uns molt petits fins a alguns que abasten tota la pelvis, fins i tot arriben fins a la part baixa de l’abdomen. Els miomes apareixen en general en l’edat fèrtil de la dona, ja que aquest creixement es veu afavorit pels estrògens, pel que és poc probable que apareguin després o abans d’aquesta edat.

Símptomes dels Miomes:

En general, no presenten símptomes, encara que de vegades poden provocar les següents reaccions:
.- Causar metrorràgies i / o hiper-menorrees
.- Anèmia.
.- Canvis en el sagnat menstrual, ja sigui més o menys abundant.
.- Major durada del cicle menstrual.
.- Dolor durant la menstruació
.- Petits sagnats en períodes no menstruals
.- Restrenyiment o / i opressió rectal
.- Pèrdues fetals.

Com confirmar que són miomes?

No tots els símptomes anteriors són senyal de miomes, en algunes ocasions, els símptomes anteriors es poden manifestar per altres alteracions en l’organisme. Perquè estiguis segura que són miomes pots fer-te un diagnòstic pèlvic especial amb un ginecòleg, el qual, per mitjà d’una exploració bimanual detectarà la possible presència d’aquests tumors, encara que has de tenir en compte que moltes vegades aquesta exploració pot ser confusa i no pot confirmar res segur. Existeix també la tècnica de ressonància magnètica o pots recórrer a una ecografia pèlvica per a el seu diagnòstic.

Remeis naturals per als miomes

Si sospites que tens miomes o desitges prevenir-los, pots tenir en compte els remeis. També considera que si el tumor és petit, moltes vegades no requeriràs cap tractament, però sempre és bo tenir en compte el que el cos ens està dient, ja que aquests “petits miomes” poden ser petits avisos perquè considerem algunes coses com les que es esmenten més a baix.

.- Dieta: una dieta adequada és la base fonamental per a l’equilibri i salut de l’organisme sencer. En aquest cas, es recomana que incloguis en la teva dieta aliments de qualitat que ajudin a les teves hormones a estar sempre equilibrades. Els sucs de vegetals frescos al dia són ideals per mantenir el teu cos lliure de greixos i toxines nocives que obstaculitzen el bon funcionament del cos. Els vegetals com la soja, els germinats, la pastanaga, l’alfals i el api són excel·lents per mantenir el teu cos net i ben nodrit. Pren mig litre de suc al dia on hi barregis tres d’aquestes hortalisses. Has procurar eliminar de la dieta poc a poc aliments com els lactis i embotits d’origen animal, així com tots aquells productes que continguin sucre blanc. Aquests aliments causen molts desordres i toxines en el cos, el sucre, en especial, afecta les glàndules endocrines, atrofiant el rendiment glandular i causant o alterant la composició d’aquestes hormones. Aquesta, causa un desequilibri en la química del cos.

.- Les teràpies energètiques per desbloquejar punts en els meridians del cos que alteren els processos estrogènics causant una sobreproducció d’aquests, són una bona opció. Per això, es pot recórrer a l’acupuntura, digito-puntura o teràpia amb agulles de llum (acupuntura amb làser)

.- Els estats emocionals també poden afectar l’aparició i desenvolupament dels miomes. Guardar o alimentar velles ofenses pot ser un factor energètic que promogui aquesta afecció. Si tens miomes grans o aquests alteren de forma considerable la teva salut, cal que consideris aquest aspecte. L’úter, en medicina energètica, és la llar de la creativitat, per tant, has de enfocar-te en alimentar la teva vida amb aquells pensaments i actituds que realment et facin sentir admirada i satisfeta de tu mateixa, i trobar formes plaents de resoldre i crear la teva vida. No alimentis el que no vols que creixi, encara que no ho creguis, aquest detall que semblés insignificant, pot ser el punt clau perquè recuperis l’equilibri i salut del teu cos.

.- Si t’interessa aquest teatre de les emocions, pots considerar la teràpia bioenergètica com un suport molt benèfic per ajudar-te a desbloquejar emocions contingudes de molt temps enrere. Aquesta teràpia t’ajuda a que desfoguis tot allò que hi ha en el passat i per la qual cosa ee poguessis sentir ressentiment. Un bon terapeuta bioenergètic et podria ajudar, a més, a comprendre noves formes d’entendre la vida.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web