Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


No et precipitis:

Aquesta setmana estic estudiant una història en la que Moisès li parla al poble sobre els errors que han comès i sobre el que poden fer per corregir-los. Per dir-ho suaument, els fills d’Israel, com tu i com jo, no eren persones molt justes i van tenir moments de reactivitat mentre eren al desert. Així doncs, sembla raonable que Moisès tingués alguna cosa a dir sobre això. Però el que és encara més interessant és que aprenem que Moisès va esperar 40 anys abans de esmentar tan sols els seus errors.

Sabent que Moisès tenia una intenció positiva en tot el que feia, va haver de tenir els seus motius per esperar 40 anys abans d’esmentar els defectes dels fills d’Israel.

Quan veiem a algú fer alguna cosa errònia, especialment quan és una cosa que personalment ens molesta, ens treu de polleguera, o ens fa mal, volem corregir immediatament a la persona o expressar la nostra frustració. Això no és perquè estiguem preocupats per la persona o per la seva ànima. És perquè ens sentim ferits, enfadats o molestos, i llavors reaccionem.

No obstant això, quan estem en un Camí espiritual, és important que aprenguem a revelar els errors dels altres, no a través de l’enuig pel que ens han fet, sinó mitjançant un desig sincer d’ajudar. Si les nostres accions estan basades en els nostres sentiments d’interès propi, no seran útils per al desenvolupament de l’altra persona i poden ferir-los.

Per aquest motiu, els grans cabalistes ens van ensenyar que hem d’esperar almenys tres dies complets abans de respondre a un acte que hem percebut com ofensiu. Fins llavors, qualsevol reacció provindrà inevitablement del Desig de rebre només per a un mateix.

De fet, alguns dels nostres savis fins i tot suggereixen que esperem fins que hagi passat almenys un Shabat. ¡El mateix Moisès va esperar 40 anys!

Aquesta setmana, quan et trobis en una situació en la qual sentis la necessitat -física o mental- de escridassar a algú per la seva negativitat, o de dir-li a una persona el que està fent malament en la seva vida o el que va fer per molestar-te, dóna’t uns quants dies fins que puguis enfocar la circumstància des del punt de vista de voler veritablement ajudar la persona -amic, germana, company, mare-.

De cap manera és una tasca fàcil, però si ens comprometem a treballar-hi, podem crear una gran diferència en les nostres relacions amb els altres.

1 comentari per a

No et precipitis:

  • Rosita Abel |

    A partir intentaré d’aplicar-ho, suposo caient una i una altra vegada…….
    Gràcies.
    Rosita

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web