Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Balanitis candidiàsica -candidiasi genital masculina-.

Balanitis 01

La balanitis és una inflamació del gland -fava-, bastant freqüent que es pot produir per diferents causes, que provoquen la irritació d’aquesta part del penis. Molt sovint, pot ser causada o evolucionar cap a una candidiasi. En qualsevol cas, la correcta higiene i mantenir la zona seca és fonamental per al seu tractament i recuperació.

Balanitis 02

La majoria dels casos de balanitis no són d’etiologia venèria. La balanitis candidiàsica -candidiasi genital masculina- es caracteritza clínicament per un eritema i edema de gland i prepuci, formant una placa de marges definits i concrets, amb un collaret descamatiu perifèric i petites pàpules o pústules circumdants. En pacients no circumcidats pot haver-hi acumulació de supuració blanquinosa sobre la placa i en el solc balanoprepucial.

Quan afecta el prepuci s’observa eritema, edema, i fissures longitudinals en la vora lliure d’aquest. El quadre sol ser agut i auto-limitat, encara que en ocasions és recidivant, especialment si la parella sexual és portadora de càndides. En pacients diabètics pot seguir una evolució més tòrpida. El diagnòstic es confirma mitjançant KOH i cultiu en Sabourau de l’exsudat del solc balanoprepucial.

Balanitis 03

Si bé, habitualment les balanitis són lleus i responen al tractament que elimina les causes d’irritació, mantenint la zona seca i higienitzada, en ocasions, pot ser necessari consultar al naturòpata, si l’evolució no és favorable, perquè indiqui la terapèutica adequada. En qualsevol cas, la higiene és fonamental per al tractament i recuperació, encara que es recomana usar per a aquesta, només sabons neutres. A més, els banys amb infusions de camamilla, o de farigola amb unes gotes d’oli del arbre del te, poden millorar notablement, els quadres lleus, que remetran al poc temps si es tracta la candidiasi a nivell intestinal i s’evita el contagi amb la parella.

Balanitis 04

Moltes dones que presenten quadres de càndides vaginals recurrents, que han seguit estrictament el protocol de dieta amb antifúngics que els hi he marcat i que no hi ha manera de que acabin de fer net, tenen com a font de contaminació la seva parella sexual.

Així doncs, si mireu els fòrums a la xarxa o teniu comunicació amb dones afectades de candidiasi -sobre tot amb afectació vaginal important-, veureu que n’hi ha que fa anys -de vegades 6 ó 7- que arrosseguen el problema. Moltes arriben a patir extremadament per les molèsties que els ocasionen les picors, les inflamacions i les cremors que senten a la vagina a més de patir un flux constant blanquinós i amb grumolls. Totes elles a més perden la libido i deixen l’activitat sexual per culpa de les infeccions.

Importantíssim doncs, que qualsevol persona que tingui problemes de candidiasi -sigui home o dona- tingui en compte el estat de la seva parella. Si no un problema prou feixuc de portar i tractar es pot eternitzar i amargar -literalment- la vida a la o les persones que en pateixen.

Balanitis 05

2 comentaris per a

Balanitis candidiàsica -candidiasi genital masculina-.

  • Ferran |

    bona nit ,tinc una balanitis candidiàsica ,pot ser per contagi anal en la meva parella ,ell no presenta cap sintoma . puc contagiarlo en una rela cio buco genital ? gracies per atendrem ,una abraçada

  • Angel Perera |

    Bon dia Ferran,

    Tens símptomes a nivell digestiu, inflor abdominal, gasos, aftes bucals, llegua blanca?
    Ets molt llaminer?
    El teu company te algun símptoma de candidiasi?

    Quedo a l’espera dels teus comentaris.
    Salut i una abraçada,
    Àngel

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web