Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Rosàcia: causes i tractament natural.

La rosàcia és una afecció de la pell que afecta principalment a persones de pell blanca i de descendència europea, pot afectar a qualsevol sexe encara que generalment en les dones és més freqüent. Es manifesta normalment amb una coloració o envermelliment a les galtes, nas, front, etc., I pot afectar el coll i fins al pit.

La presència d’envermelliment en el cuir cabellut o orelles suggereix que s’elabori un diagnòstic diferent, ja que la rosàcia és principalment un diagnòstic facial

A més del enrogiment de la pell, quan la rosàcia es desenvolupa amb més força, es poden presentar altres símptomes com:

.- Eritema semi-permanent.

.- Telangièctasi (dilatació dels vasos sanguinis superficials de la cara).

.- Pàpules circulars enrogides (petits grans) i pústules.

.- Envermelliment ocular.

.- Sensació de cremor.

.- Cremor i picor alhora.

.- Quan està molt avançada, pot haver-hi el nas vermell lobulad (rinofima).

.- En alguns casos, aquesta afecció pot ser confosa amb altres, o presentar-se simultàniament amb l’acne i/o dermatitis seborreica ..

Algunes persones amb rosàcia també poden presentar altres símptomes com:

.- Depressió .

.- Aïllament, distanciament i reducció al mínim de la convivència social.

.- Dolor emocional i disminució en la qualitat de vida.

La rosàcia es divideix en diversos tipus, aquí et presento els més comuns. Tingues en compte que una persona en pot presentar un o varis.

.- Rosàcia eritematosa-telangiectáàica: en aquest tipus de rosàcia la coloració de la pell és d’un color vermellós permanent (eritema), i té tendència a envermellir amb major facilitat. Són comuns els petits vasos sanguinis visibles a prop de la superfície de la pell (telangièctasis) i en general hi ha sensació de cremor i / picor.

.- Rosàcia papulopustular: la pell presenta una coloració vermellosa permanent però amb brots vermells (pàpules), grans que poden contenir pus (pústules), i duren entre 1 a 4 dies. Aquest tipus de rosàcia es pot confondre fàcilment amb l’acne.

.- Rosàcia fimatosa: en aquest tipus de rosàcia, a més del enrogiment de la pell, es presenta un engrossiment del nas i de la pell, hi ha presència de nòduls de superfície irregular i augment de grandària. Afecta la barbeta, front, galtes, parpelles, i orelles. Hi ha petits vasos sanguinis superficials i visibles. A la rosàcia ocular, els ulls es mostren secs i les parpelles enrogides i irritades. Altres símptomes possibles podrien ser sensació d’un cos estrany, picor i cremor.

Possibles causes de la rosàcia

.- Es considera una afecció hereditària, i sol afectar a persones que es posen vermelles amb facilitat.

.- Passa també a persones amb extrema sensibilitat del sistema nerviós parasimpàtic.

.- Causes emocionals: és interessant saber les causes emocionals que predisposen a patir rosàcia: sentiments de baixa acceptació per un mateix, inseguretat continguda i no sempre reconeguda, por de ser un mateix/a o sentiments d’irritació o protesta que s’intenten mostrar al món.

Tractament de la rosàcia

En naturopatia se sap que no hi ha malaltia, sinó un organisme intoxicat i amb funcionament deficient el qual protesta de moltes formes a les quals se’ls dóna noms de malaltia. La rosàcia és només un símptoma, una forma en la qual el cos parla d’alguna cosa que no està funcionant bé. Atacar només el símptoma no funcionarà, cal anar més profund per poder curar la rosàcia.

El més important és donar-li al cos les eines necessàries perquè pugui fer la seva tasca de curació. L’estat natural del cos és la salut, nosaltres l’únic que podem fer és impedir o permetre el seu estat natural. I això ho fem amb 3 coses:

.- La dieta

.- Els hàbits saludables de vida

.- I les actituds que tenim davant d’ella.

Dieta: per tractar i curar la rosàcia és necessari, doncs, començar per una dieta saludable i d’alta qualitat (ecològics): el consum de vegetals frescos, així com de fruites fresques és importantíssim, ja que aquests aliments representen una font molt rica d’antioxidants i regeneradors cel·lulars.

.- La pastanaga, l’alfals, l’alga espirulina, l’api, el tomàquet vermell, etc. Són excel·lents aliments amb els quals pots preparar un suc fresc de vegetals al dia, triant-ne tres d’ells i anar alternat.

.- L’ all i la ceba tenen potents propietats antioxidants, antibacterianes, antifungicides, depuratives, etc. La toma d’all en dejú o a la nit, amb un got d’aigua tèbia, t’ajudarà enormement a recuperar la salut de la pell -també hi han perles d’all-.

– Has de beure almenys 2 litres d’aigua al dia, recorda que l’aigua és el principal component de la pell, si no està ben hidratada, la teva pell es ressentirà de seguida, s’assecarà i serà més propensa a tot tipus d’afeccions. Si tens rosàcia, has de prendre, a més de 2 litres d’aigua al dia, infusions de te verd després de cada àpat i un suc de vegetals frescos (sense endolcir ni combinar amb fruites) cada dia.

.- Inclou en el teu dia a dia la toma de suc d’àloe o de tomàquet vermell -pots alternar-ho-.

.- Evita tot el que sigui greix d’origen animal el qual s’embussa en els intestins i provoca problemes, evita fregits, embotits, aliments processats i sucre blanc o refinat i derivats.

Hàbits de vida: has de tractar d’adequar-te aquells que et propiciïn salut:

.- Dormir bé regenera les cèl·lules de la pell, la qual es nodreix i purifica mentre descanses. Si no dorms bé, llavors la teva pell se’n ressentirà.

.- A més, has de procurar fer exercici, el qual, a més de fomentar la teva circulació i oxigenar la pell i omplir-la de nutrients, t’ajuda a alliberar estrès i emocions com ansietat, pressió, rancors guardats, etc., -coses que a més poden baixar la qualitat de el teu sistema immunològic-.

.- Evita l’alcohol, el tabac i les begudes irritants i ensucrades.

Hàbits curatius per pell rosàcia:

.- Evita l’exposició als raigs solars. Cal utilitzar una crema amb protector solar i aplicar crema d’àloe després d’haver-te rentat la cara.

.- Utilitza sabons suaus però no abusis d’ells. El millor serà rentar-te la cara amb aigua mineral i assecar suaument amb una tovallola especial per a tu sola.

.- Evita la tensió o l’estrès emocional.

.- No t’exposis a llocs molt calorosos o molt freds.

.- Evita utilitzar cosmètics que no siguin naturals o que continguin alcohol.

.- Evita l’abús de medicaments.

.- Fes una depuració del fetge de tant en tant -assessora’t per un naturòpata-.

.- Aplica’t argila verda 2 o 3 vegades per setmana per ajudar a regular l’acidesa de la pell. L’argila, a més, és regeneradora cel·lular. Després d’aplicar l’argila, s’aplica gel o crema d’àloe o tepezcohuite.

.- Enamora’t de tu mateix/a, tingues en compte que ets un èsser únic i especial.

.- Evita el sedentarisme, fes exercici moderat, practica el sexe amb assiduïtat, fes exercicis de respiració.

Recepta d’un “suc curatiu” per combatre la pell rosàcia:

Ingredients de la recepta:

.- 3 tomàquets mitjans vermells ben madurs.
.- Un got de suc de cogombre.
.- 2 raves
.- 1 cullerada de llavors de llinosa

Elaboració:

Liqua-ho tot i beu sense colar a glops petits. Pots alternar els ingredients.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web